• Art Gallery 02
 • Art Gallery 10
 • art gallery 13
 • Art Gallery 08
 • JAS 060X080 slider
 • Art Gallery 04
 • Art Gallery 01
 • Art Gallery 03
 • Art Gallery 05
 • Art Gallery 07
 • art gallery 12 1400
 • Art Gallery 09

ETERNITY 3/8 - 30/9/2018


exp3 2018 kaartje recto

GRETA BUYSSE
In de barokke zwart-witte fotografie van Greta Buysse staat het naakte lichaam van de vrouw absoluut centraal. Ze troont ze mee naar uitzonderlijke locaties met verpauperde grandeur of nestelt het in kamers waar muren eeuwenoude verhalen fluisteren.
In unieke biotopen bouwt ze haar geheel eigen, onnavolgbare surreële wereld op. En naar die volkomen geënsceneerde wereld transponeert ze haar dromen en geeft ze met dat lichaam én de entourage vorm aan haar emoties omtrent liefde, leven en dood, die in haar werk onontwarbaar in elkaar verstrengeld zitten.
Eigenlijk hoort Greta Buysse thuis in een stad als Venetië, één van haar favoriete locaties, trouwens.  In haar werk sluimert een authentieke portie dramatiek, de mystiek van het haast rimpelloze watervlak, een onbestemde tijdloosheid.
Hommages aan alles waar ze van houdt of van heeft gehouden, aan haar bewonderende coryfeeën uit de kunstgeschiedenis. Van Eyck, Magritte. Maar net zo goed konden muziek of taal een creatie ten grondslag liggen. (Johan Debruyne)
afbeeldingen
 
ISABELLE GABRIELS
Als beeldhouwster boetseert Isabelle Gabriels het naakt naar model.
Op zoek naar eenvoudige volumes, drukt zij levenskracht, kalmte en harmonie in haar bronzenbeelden uit.
afbeeldingen
 
ISABEL MIRAMONTES
De Spaanse kunstenares Isabel Miramontes geboren in Santiago de Compostella, creëert  bronzen figuratieve sculpturen die een verrassende visuele beweging tonen. De body’s van haar onderwerpen bestaan uit ongebruikelijke vormen.
De torso’s vertonen openingen, elegante spiralen of dwarsliggende banen die een innerlijke onrust evoceren. De visuele taal van Isabel Miramontes vertegenwoordigt het menselijke in de ambiguïteit van kracht en kwetsbaarheid, in zijn drang naar vrijheid, dromen en overwinningen.
Gewoonlijk blijven de gezichten van haar sculpturen leeg of hebben een passieve expressie. Hierdoor blijft de toeschouwer in een zekere onwetendheid maar is ook aangenaam verrast in de wirwar van de bronzen wendingen.
afbeeldingen
 
FRANCINE VAN MIEGHEM
De beeldhouwster had uitmuntende leermeesters (Pierre Caille, Paul Delvaux en George Grard) en slaagde er toch in om een eigen sfeer te creëren, om binnen de wereld van de figuratieve beeldhouwkunst een persoonlijk en onvervalst mensbeeld te ontwikkelen dat staat voor tengerheid, een bijzonder breekbare schoonheid, een serene gebarentaal die iets meditatiefs bezit en daarnaast een materie te hanteren die een realistische korreligheid suggereert en het begrip jeugdigheid een bijzondere allure verleent.
Zij modelleert hoofdzakelijk de breekbare gestalte van een jong meisje met een tenger lijf en langgerekte leden. Niet alleen de vorm maar ook de bijzondere patina van haar bronzen speelt een belangrijke rol in de sfeer en de uitstraling van haar werken. Haar geliefkoosd model is een wezen dat de banaliteit en de verwording van het menselijke bestaan overstijgt en dat zonder bijzondere of opvallende gebaren of houdingen een beklijvende persoonlijkheid vertolkt en aldus als een toonbeeld mag worden aanzien van sereniteit , verhevenheid en schoonheid, van pure jeugdigheid.
afbeeldingen
 

 

Greta Lefevere - Rik De Muelenaere
Polderstraat 76
8670 Oostduinkerke     

Tel: +32 - 58 51 47 57     

Gsm: +32 - 475 38 66 02

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OPEN :       april-mei-juni-september : vrijdag - zaterdag & zondag en feestdagen : 14:00 - 18:00u
             juli-augustus : dagelijks 14:00-18:00u (gesloten op dinsdag en woensdag) 
             oktober-maart : na afspraak

OUVERT :     avril-mai-juin-septembre : le vendredi - le samedi - le dimanche et jours de fête : 14:00 - 18:00h
             juillet-août : tous les jours 14:00-18:00h  (fermé le mardi et le mercredi)
             octobre-mars : sur rendez-vous